• Kommunal Banner

  Kommunal

  Systemet tar om hand sådant vi tidigare skötte manuellt – det ger mer tid till medlemmen som ju är vårt självklara fokus

  Mer om Kommunals lösning

 • Red Barnet Banner

  Rädda Barnen Danmark

  Mer medel till att hjälpa barn genom bättre samarbete och större bekvämlighet på arbetsplatsen

  Mer om Rädda Barnens lösning

 • Hoas Banner

  Hoas

  Att hitta den perfekta rumskamraten med en Smartphone – en digital tjänst för att dela lägenhet

  Mer om Hoas lösning

 • Health Village Banner

  Health Village

  Digitala kanaler inom vården

  Mer om Health Village lösning

 • Bättre analys

  Bättre analys

  Beslutstöd och BI

  Läs mer

 • Bättre Säljstöd

  Bättre säljstöd

  CRM i världsklass

  Läs mer

 • Bättre CRM-förvaltning

  Bättre CRM-förvaltning

  Support och förvaltning

  Läs mer

 • Business Productivity

  Bättre kommunikation

  Träffsäker kommunikation

  Läs mer

 • Mer mobilitet

  Mer mobilitet

  Arbeta mer effektivt mobilt

  Läs mer

Hoas

Att hitta den perfekta rumskamraten med en Smartphone – en digital tjänst för att dela lägenhet

Stiftelsen för studentbostäder Helsingfors studentbostadsstiftelse (Hoas) har implementerat ett helt nytt koncept för att hjälpa studenter hitta rumskamrater. Tjänsten är enda i sitt slag i Europa.

Elever som använder onlinetjänster för att ansöka om lägenheter är inget nytt, men studenterna i Helsingforsregionen kan nu använda tjänsten Hoas Matchie för att hitta en rumskamrat.

Hoas Matchie är ett nytt och innovativt servicekoncept som ger lägenhetssökande möjlighet att lära känna varandra i en säker online-miljö. När de hittar en match kan de ansöka om en Hoas lägenhet tillsammans. Användarna kan specificera sina egna vanor, personlighetsdrag och deras syn på hur en idealisk rumskompis ska se ut, för att snabbt hitta den bästa matchningen för just dem.

Att dela boende är en växande trend i storstäderna där det är brist på lägenheter och höga hyror. Studenter är därför särskilt angelägen om att dela en lägenhet. De lockas av lägre hyreskostnader samt den sociala dimensionen av att ha en rumskompis och möjlighet att träffa nya människor. Ungefär 20 procent av studenterna på de högre utbildningsnivåerna i huvudstadsregionen bor i Hoas lägenheter, det motsvarar närmare 18 000 hyresgäster. Hoas planerar att öka sin bostadsproduktion från den nuvarande nivån till att producera nya bostäder för 200 studenter per år. Det blir hemvist för ytterligare ca 400 – 500 studenter.

Hoas Matchie har sett en snabb ökning av antalet användare sedan starten i oktober 2016. Mer än 100 användare registrerade sig under de första 24 timmarna. I slutet av den första veckan hade tjänsten över 400 användare. Antalet registrerade användare överstiger nu 1 300, med ungefär 600 aktiva profiler som använder tjänsten för att hitta rumskamraten i sina drömmar. De första matchningarna som görs via tjänsten flyttade till Hoas lägenheter i årsskiftet och fler matchningar görs hela tiden.

”Hoas förser många studenter med deras första hem. Att lämna hemmet och kanske flytta till en annan stad representerar en stor livsförändring. Hoas Matchie ger studenterna möjlighet att välja sin rumskompis istället för att hyresvärden slumpmässigt ger ut lägenheter åt två främlingar. Den här helt nya formen av boende kombinerar de bästa aspekterna av att bo i ett studentboende och dela en lägenhet med en vän. Nu får nya rumskamrater möjlighet att lära känna varandra innan inflyttning tillsammans, med ökad trygghet som resultat.”

Tommi Ora
Director, Innovations & Brand
Hoas

Innofactor AB

Drottninggatan 68, 5tr
111 21 STOCKHOLM
info.sweden@innofactor.com
+46 8 20 97 30
Kontakta oss!